Stor minkexport i dag från Gotlandsfarm till ITALIEN.

400 djur med chartrat plan Visby- Milano.
Men en chartrad Vickers Viking, tillhörig Columbus rederi, flygs i dag cirka 400 minkar från Visby till Milano. Bakom exporten — den från Gotland till Italien — står Atlas Fränkels minkgård i Stockholm, som sedan i vintras haft djuren inkvarterade hos Gotlands pälsdjursgård i Salthamn i Väskinde. Från Milano transporteras minkarna till en avelsfarm i Chiesa, som ligger i de norditalienska alperna.
— För drygt två år sedan importerade jag 300 avelsdjur från Colorado, berättar direktör PAUL FRÄNKEL för GA. De kom med chartrat plan till Stockholm och fördes sedan till min farm i Slavsta i Uppland. På grund av olika omständigheter, bl.a. att flyget störde djuren, flyttade jag i januari i år över en del av dem till Gotland.
Redan i fjol sändes en del avelsdjur från Slavsta till Italien och det experimentet slog så bra ut att det nu följes av en ny och betydligt större export.
Det är ju roligt att Sverige inte bara kan exportera fina minkskinn utan även avelsdjur.
Det echartrade planet kom till Visby vid 16.30-tiden i går till Visby vid 16.30-tiden i går efter att samma dag ha transporterat 3.000 kg. nejlikor o. rosor från Nizza till Stockholm. Resan till Milano beräknas ta fyra timmar och sedan fortsätter man till Nizza för att hämta en ny blomlast till Malmö. .
De små vita, bruna och svarta minkarna transporteras i 87 burar av aluminiumtråd. Varje djur har en vattenkopp och ett tillräckligt förråd av fisk- och köttavfall för att klara sig fram till bestämmelseorten. Lastningen av burarna skedde i går kväll och gick fort och lätt under kontroll av tullöveruppsyningsman Emil Wulff.

God aptit.
— Minkarna är inte bara ilskna av sig utan också ganska glupska — på tre dagar äter de sin egen vikt i mat, omtalar pälsdjursuppfödare.
RAY RAY-

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 5 December 1957
N:r 283

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *