Gotland fryser dubbelt mot nu

med hjälp av infrysningslån.
Genom att AB Gotlands Frys fått ytterligare statslån på 300.000 kr kommer redan de närmaste dagarna omfattande arbeten i dess lokalutrymmen att igångsättas meddelar företagets dir. Lennart Ottosson vid en pressmottagning på fredagstermiddagen. Fryskapaciteten ökas från 350 till 750 ton.
Fryshusanläggningen som börjar de byggas i jan. 1951 och slutbesiktigades i juli 1952 har under tiden dragits med stora svårigheter på grund av sin ringa kapacitet framför allt på nedfrysningens område.
Med den nya maskinutrustningen som kommer att inköpas för 206.000 kr räknar man med att det på ett tillfredsställande sätt skall kunna fylla sin uppgift nämligen att utgöra en god service för hela det gotländska näringslivet.

Endast en mindre utvidgning av lokaliteterna.
Såväl ritningar som byggnadstillstånd föreligger fullt klara. De yttre arbetena kommer därför omedelbart att sättas igång. Någon större utvidgning av lokalerna blir det inte. Endast en ny maskinhall kommer att byggas intill den förutvarände fastigheten.
Däremot kommer redan befintliga lokalutrymmen i fastigheten som nu disponeras av Gotlands Trädgårdsprodukter att : helt” tagas i bruk. I dessa utrymmen kommer väggar, tak och golv att isoleras, nya kompressorer, kylpaket och batterier att sättas in. Dessa maskiner ökar anläggningens kapacitet med inte mindre än 115 > dvs. hela fryskapaciteten ökas från 350 till omkring 750 ton. Detta kommer praktiskt taget hela det gotländska näringslivet till godo. Fast endast en-tidsperiod av 3—4 år förflutit sedan fryshuset byggdes har ”nya uppfinningar och rön gjorts på frysteknikens område.

Gotlänningen
Lördagen den 10 November 1956
N:r 262.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *