Måndagen blev ny rekorddag för Systembolaget i Visby.

Inte mindre än 54.418 kronor blev försäljningssumman för Systembolaget i Visby i går. Så mycket har man aldrig förr sålt för på en enda dag. Största dagsförsäljningen dittills — förra året — har stannat vid 50.000 kronor, och det är ju vackert så, om nu uttrycket passar i det här sammanhanget.
Att julspriten för massor av människor är en mycket viktig ingrediens i julfirandet, framgår tydligt nog av den uppseendeväckande höga siffran, och det har man också kunnat förstå av de långa köer som troget väntat utanför dörrarna till Systemet. I går var kön så lång, att den ringlade upp i gränden, och även i morse började folk tidigt fatta posto för att inte bli utan dropparna. Det är för resten ingen risk, att någon blir utan — spritbolaget har lager så det räcker. Då är det mera bekymmersamt för de familjefäder, som är på jakt efter julgranar, ty hittills har det inte varit något överflöd på granar, och de som nått fram till Stora torget har praktiskt taget slitits från skjutsarna och försäljarna av ivriga köpare.
Det kan tilläggas, att julhandeln på Systembolaget kom i gång sent i år, men om det betyder, att folk köper mindre sprit än vanligt denna jul, torde vara högst tvivelaktigt. De sista dagarna har det varit väldig rush.

Gotlänningen
Tisdagen den 23 December 1952
Nr 298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.