Hyllningar

Hyllningarna för rektor Nils Wigren på dennes sextioårsdag inleddes med att familjen överlämnade en ryamatta och en silverbägare. Lokalstyrelsen för Visby högre allmänna läroverk överlämnade genom landssekr. Richard Laurin en, blomsteruppsats från Visby stad och biskop Algot Anderberg sammaledes i egenskap av läroverkets eforus. Vidare uppvaktade kollegiet genom lektor Holjer Witt med en subskriberad penninggåva och en adress, där hela kollegiet karrikerats i bild, Gotlands konstförening genom riksdagsman Georg Pettersson med en tavla, Gotlands konstgille med blommor och konstnären Malte Fredriksson med en tavla. Av Sv. Handelsbanken hyllades jubilaren genom bankdir. Hellsing, av nuvarande elever med en subskriberad penninggåva och adress samt av forna elever. Vännerna liksom Västgöta gille, uppvaktade genom överlantmätare Hillert. Ett 70-tal telegram nådde jubilaren, som på födelsedagen ägnade kollegiet sin tacksamhet med en middag.

Gotlänningen
Måndagen den 22 December 1952
Nr 297

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.