Rekordrattfyllo fick 1 år 8 mån.

MALMÖ 18/12 (TT). Hovrätten dömde på torsdagen ett mål, vari ett märkligt fyllerirekord noteras. Det gäller fabriksarbetare Oskar Collen från Landskrona, som den 6 augusti i år i berusat tillstånd körde ihjäl en Landskronadam. Collen fick ett år och åtta månaders straffarbete av rådhusrätten, en dom som hovrätten fastställde efter endast 20 minuters överläggning.
Collen var vid olyckstillfället så berusad att han inte hade en aning om vad som hänt. Inför rätta sade han sig inte kunna minnas hur mycket sprit han druckit, men den rättskemiska analysen pekade på 3,64 promille, ett i sitt slag märkligt rekord. Fyra promille anses i vanliga I fall medföra döden, och Malmöpolisen känner endast till ett fall med 3,62.

Gotlänningen
Torsdagen den 18 December 1952
Nr 294

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.