Dödsfall

Efter en tids sjukdom avled i går stuveriarbetaren John Johansson, Visby, 69 år gammal.
Han var född i Torsås i Småland och flyttade till Gotland vid 19 års ålder samt kom snart med såväl i arbetarrörelsen som nykterhetsrörelsen, som han troget och målmedvetet tjänat. Han har tagit aktiv del i det kommunala livet och under många år tillhört stadsfullmäktige. Vidare har han nedlagt ett högt skattat arbete inom Visby arbetarekommun och styrelsen för Gotlands Folkblad. Personligen var han rättfram, gladlynt, godhjärtad och hjälpsam. Närmast sörjes han av broder och brorsbarn.

— I en ålder av endast 30 år avled i går fabriksarbetaren Dage Sollerman, Klintehamn. Han är född i Klintehamn och var anställd vid Klintebys konservfabrik. Han var en duktig arbetare och alltid villig att räcka en hjälpande hand där så behövdes vare sig det gällde att bistå en sjuk kamrat eller annat. Därför var han också uppskattad och omtyckt av såväl arbetsgivare som arbetskamrater.
Den socialdemokratiska ungdomsrörelsen kom han tidigt i kontakt med och var sedan många år tillbaka en intresserad medlem i Klinte socialdemokratiska ungdomsklubb. Klintehamns frivilliga brandkår tillhörde han sedan en tid tillbaka och som medlem i Klinte skyttegille var han ofta sedd på skjutbanorna. Fabriksarbetarnas fackförening vid Klintebys tillhörde han också.
Genom sitt alltid goda och glada humör och sin villighet att hjälpa till där det behövdes var han omtyckt och avhållen i vida kretsar och en gärna sedd gäst vart han kom.
Närmast sörjande är föräldrar, Dagny och Paul Sollerman, Klintehamn, två systrar, Vera, lärarinna i Visby, Siri, gift med journalist Gösta Klintberg, Visby, brodern Ola, studerande, morföräldrar vid Robjens i Klinte, Antonius och Emilie Krusell, samt en stor släkt- och vänkrets.

— Pastor Reinhold Sandell, Eksjö, avled natten till onsdagen i en ålder av 86 år.
Han var född i Mellby utanför Eksjö och har nedlagt största delen av sin halvsekellånga förkunnargärning i de småländska bygderna. Ar 1896 utsågs han till predikant i Östra Härads missionsförening, som verkar i vetlandabygden, och efter sju års anställning i Gotländska missionsförbundet knöts han 1907 till. Jönköpings missionsförening, nuvarande Svenska alliansmissionen där han sedan kvarstod. Han sörjes närmast av två döttrar, Linnea, sjuksköterska i Stockholm, och Margit, anställd vid apoteket i Eksjö.

Gotlänningen
Torsdagen den 18 December 1952
Nr 294

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *