GOTLAND RUNT. Sanda.

SANDA
I bygdegården hölls i lördags Luciafest med DUF och juniorföreningen som arrangörer. Man inledde med sång samt hälsningsord av föreningarnas ordf. Herbert Andersson. Ytterligare sång följde, varefter stud. Karl-Olof Lindh från iVsby frambar ett kort men kärnfriskt vittnesbörd om Ljuset. Så var det tid för Lucia att med ljus, tärnor, stjärngossar och jultomte göra sin entre på scenen, varifrån snart kända julsånger ljöd ut över salen till ackompanjemang av fröken Ruth Karlsson. Efter Luciasången uttågade Lucia med följe, och därefter vidtog kaffepaus. Senare blev det försäljning av många vackra arbeten, förfärdigade av ungdomarnas egen syförening, samt godsaker. Allt rönte strykande åtgång, och resultatet blev med kollekt, gissningstävlan m. m. omkring 1.000 kronor. Efter tack av pred. Andersson avslöts festen med sång och bön.

Gotlänningen
Torsdagen den 18 December 1952
Nr 294

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *