GOTLAND RUNT. Västergarn.

VÄSTERGARN
Lyckad Luciafest. Trots regn och slask var missionshuset i Västergarn fullsatt då årets Luciafest hölls på lördagskvällen.
Mötet leddes trevligt av Henning Lövgren. Efter en pojkes trevliga välkomst-hälsande sjöng sångare från Visby ett par sånger, varefter pastor Thoren talade. Söndagsskolans yngsta flickor sjöng så ett par sånger. Det gjorde de med all heder. Så släcktes ljuset och in skred Lucia med tärnor. Efter ett par varv runt salen ställde de upp sig och läste var sitt bibelställe om ljuset och under tonerna av Luciasången försvann så Lucia med sitt följde.
Den som knep kvällens applåder var en pojke från söndagsskolan som berättade om en utflykt med söndagsskolan på ett mycket roligt och trevligt sätt.
Efter en kaffepaus berättade fru M. Thoren intressanta minnen från sin resa till och hem från Kina. Hon slutade med hemkomsten till »paradiset» Sverige och Stockholm. Som avslutning på Luciafesten sjöng de små flickorna ytterligare ett par sånger.
Men ännu var det en programpunkt kvar: auktion på saker som söndagsskolbarnens föräldrar skänkt. Auktionist var liarry Ericsson från Visby.
Kato.

Gotlänningen
Tisdagen den 16 December 1952
Nr 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *