GOTLAND RUNT. Hablingbo.

HABLINGBO
Hablingbo lutherska syförening hade i onsdags höstförsäljning. Trots att väglaget var i glattaste laget hade mycket folk samlats i missionshuset. Efter en inledningspredikan av A. Andersson bjöds på kaffe och härligt hembakat bröd. Därefter vidtog försäljningen, som gick undan efter besked. S. Klasson och A. Andersson turadas om vid klubban och den talrika församlingen turades om att bjuda upp de vä gjorda arbetena. En docka värderades till inte mindre än 42 kr. Behållningen av försäljningen blev en vacker summa, som går till Stiftelsens mission i hem- och hednaland.
På lördagskvällen hade Hablingbo juniorförening anordnat luciafest. Även då hade mycket folk samlats. Det var kanske en något ovanlig luciafest, för det är kanske inte så ofta det förekommer en fest med två lucior, men det var det i adla fall här. Men varför ska det bara vara e n av en så ovanlig gäst som Lucia? Förutom det sedvanliga luciakaffet förekom sång av juniorerna, poem, musik till såg och orgel samt tal av A. Andersson.
Nästa fest i Hablingbo missionshus blir söndagsskolans julfest tredjedag jul, då också allmänheten hälsas välkommen.

Gotlänningen
Tisdagen den 16 December 1952
Nr 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *