FÅRÖSUND

En egen Lucia hade Fårösund korat och hela samhället tycktes vara på benen när luciakortegen på lördagskvällen drog fram genom gatorna, Luciatåget som gick ut från KA 3 omfattade Tyra vackert smyckade vagnar med musikvagnen i täten, där KA 3:s musikkår svarade för välljudet. I den andra vagnen satt Fårösunds egen söta Lucia, Lisbeth Cederholm, eskorterad av sina sex tärnor, vilka var placerade i vagn nr tre varefter följde den s. k. tomtevagnen med en skara små näpna tomtenissar. Allt var synnerligen välregisserat. Ett försiktigt småduggande lyckades ingalunda dämpa stämningen i folkmyllret, och man vinkade glatt åt Lucia och hennes tärnor och populära tomtenissar. Som värdig avslutning på detta luciafirande i Fårösund kröntes fårösundarnas ljusdrottning högtidligen i Fritidshemmet av kommunalnämndens ordförande förvaltare J. Nyström. Vidare spelade KA 3:s musikanter under ledning av musikdirektör Åker Dohlin.
Bunge folkskola höll på söndagen sin traditionella julfest på KA 3:s fritidshem till förmån för, sjunde klassens skolresa i sommar.
Programmet bjöd på åtskilligt smått och gått såsom sång, musik, pjäser, sångspel, luciatåg och mycket annat. De unga aktörerna visade sig vara väl förtrogna med sina uppgifter och någon som helst rampfeber stod ej att upptäcka. Sjunde klassen fick en bra slant i skolresekassan och publiken fick i gengäld en trevlig eftermiddag.

Gotlänningen
Tisdagen den 16 December 1952
Nr 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.