HEMSE

Lucia på folkhögskolan. I fredags kväll hölls en luciafest på Hemse folkhögskola. Den fest som brukar hållas för Rädda barnen i början av november kunde av vissa orsaker inte hållas då och var därför nu sammanslagen med skolans luciafest.
Gymnastiksalen var fullsatt då rektor Henning Ansen välkomnade. Några barn uppträdde som pepparkaksgubbar och sjöng »Vi komma från Pepparkakeland». Två andra sjöng under fru Ansens ledning några barnsånger, vilket mottogs med kraftiga applåder. Ett potpurri på julmelodier spelades av fil. kand. Ove Meyer-Leegard, köpman O. Boberg och fröken Ingrid Thomsson. Omedelbart innan luciatablån uppfördes läste eleven Lennart Larsson Lucialegenden. Så tonade »Sankta Lucia» och Lucia-brud med tärnor och stjärngossar samt två tomtebarn tågade in i salen, där de uppförde sin tablå med omväxlande läsning och sång.
I matsalen dukades kaffe för hela den störa publiken. Några advents- och julpsalmer sjöngs, pastor Simon Segerberg vädjade om en kollekt för Rädda Barnen och prosten Ernst Hejneman avslutade med en andaktsstund. Till Rädda barnen insamlades nära 250 kr.

Gotlänningen
Måndagen den 15 December 1952
Nr 291

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.