Visby gick man ur huse för att se vacker Lucia.

Luciahögtiden i domkyrkan på lördagskvällen blev både vacker och stämningsfull. Kyrkan var fullsatt. I högtiden medverkade en blandad kör under musikdirektör Ludvig Siedberg och vidare en stråkorkester som dirigerades av Friedrich Mehler. Både sången och musiken bidrog till att skapa en stämning av glädje och värdighet, som ytterligare poängterades av det anförande som biskop Anderberg höll, Högtidligast blev det dock när Lucia med sina tärnor tågade in.
Man hade nästan gått man ur huse för att senare se Lucia färdas längs Adelsgatan på den brandbil som ställts till förfogande och även nere på Stora torget stod folk tätt packade för att se processionen anlända. I spetsen för denna marscherade Slite cements blåsorkester under musikfanj. Ernst Petterssons ledarskap. På toregt hyllade annonschefen Erik Gadd Lucia på vers och riksdagsman Georg Pettersson talade och överlämnade Luciasmycket till Lucia, fröken Lisbeth Redner, Slite.
I går besöktes pensionärshemmet vid Gutevägen, sanatoriet . och kyrkorna i Etelhem och Öja. I dag har turen kommit till Lärbro, Fårösund, Slite och Klintehamn och i morgon besöks Hemse och Havdhem.

Gotlänningen
Måndagen den 15 December 1952
Nr 291

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *