Domstolarna Visby rådhusrätt.

För häleri stod i går en yngling åtalad. Han hade vid ett par tillfällen köpt bilbatterier och bly av ett par ynglingar och haft vetskap om att godset i fråga var stulet. Inför rätten bestred emellertid svar., som biträddes av advokat L. Ljunggren, Stockholm, detta. Han hade hela tiden trott att alltihop varit juste. Ynglingarna vilka sålt det stulna och nu avtjänar straff för stölderna hördes som vittnen och uppgav att svar. nog vetat om hur det var ställt med godset. Åkl. fasthöll vid att det förelåg ett rent häleribrott och yrkade på ovillkorligt frihetsstraff. Både svar. själv och hans biträde menade att vittnenas uppgifter inte var helt tillförlitliga och höll fast vid bestridandet. Efter enskild överläggning beslöt nämndrätten om verkställande av s.k. mindre sinnesundersökning av svar. I avvaktan på resultatet av denna uppsköts huvudförhandlingen till nästa fredag.

En I 18-värnpliktig som gjort sig skyldig till anstiftande av svikande av försvarsplikt dömdes till 25 dagars arrest. Svar. hade av sin mor utverkat att hon skickade ett telegram om att hon var sjuk och med detta som skäl anhöll svar. om tjänstledighet. I verkligheten var modern inte alls sjuk.
Svar. ville ha ledigt för att i sin fästmös sällskap besöka en marknad i sin hemstad. På I 18 kom man dock falsariet på spåren och så avslöjades svar.

Gotlänningen
Lördagen den 13 December 1952
Nr 290

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *