GOTLAND RUNT. Fårösund.

FÅRÖSUND
Luciakortege för första gången. I Fårösund har man till Lucia valt fröken Lisbeth Cederholm, och på lördag kl. 18 kommer hon. och hennes tärnor att dra fram genom samhället och sprida ljus och värme i decemberkvällen. Kortegen kommer att gå ut från KA 3 med följande route: Kronhagsvägen — Stenbrottsvägen — Löwenbergsvägen — Strandvägen — Vårdkasevägen — Stuxvägen — Gästgivarevägen — Oxelgärdsvägen — Stuxvägen — Strandvägen — Löwenbergsvägen — Kronhagsvägen och åter till KA 3.
Luciatåget kommer att omfatta 4 vagnar. — Musikvagnen i teten med KA:s musikkår, därpå Lucia på sin tron och efter hennes vagn tärnvagnen, varpå följer en rolig och vackert arrangerad tomtevagn. För vagnarnas konstnärliga utsmyckning svarar överfurir Schalen.
Sedan kortegen fullbordat sin färd omkring kl. 19 inträffar Lucia med tärnor i fritidshemmet där en kortare Luciasoare bildar ramen till det högtidliga ögonblick då Lucia får motta sitt smycke, som välvilligt skänkts av samhällets affärsidkare. Det består av en ljusblå akvamarin infattad i guld.
Entren till denna festlighet går oavkortat till avslutningsklassens skolresa till våren. Efter soaren har lottorna ordnat så att man kan få njuta av en kopp kaffe och lussekatter och göra julklappsinköp i lottornas julmarknad.
Lucia kommer sedan att besöka Strandgården i vilket sammanhang föreståndarinnan lovat att bjuda de gamla på kaffe och lussedopp.

Gotlänningen
Fredagen den 12 December 1952
Nr 289

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.