GOTLAND RUNT. Östergarn.

ÖSTERGARN
Rödakorskretsen hade i lördags kväll sin årliga syföreningsauktion i bygdegården, som var i det närmaste fullsatt. Sedan hr Thure Alfström hälsat välkommen vidtog auktionen av syföreningsarbeten med hr Karl Nordström som auktionist. När det var dags att sälja portioner och tårtor övertogs klubban av hr Alfström. Köplusten var god, varför auktionen gick raskt undan och priserna blev jämförelsevis goda. Ett amerikanskt lotteri var även anordnat med en vacker kudde som vinst, vilken vanns av Fredrik Wedin. Kvällen avslutades med att man unisont sjöng »Du gamla, du fria».

»Från polcirkeln till Nordafrika via Visby» var ämnet för ett resekåseri med färgbilder som dr Nils Bolin i söndags kväll höll i bygdegården, som även då var i det närmaste fullsatt. Det var en mängd utsökt vackra färgbilder från norra Sverige, Visby, den gotländska landsbygden, Paris, Italien och Nordafrika som visades, och dr Bolin kommenterade bilderna på sitt eget humoristiska sätt. Arrangör var Östergarns IK och förutom dr Bolins färgbildsförevisning förekom sång och musik.

Gotlänningen
Tisdagen den 9 December 1952
Nr 286

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.