SLITE

Söndagen var den första riktiga vintersportsöndagen och mycket folk hade samlats på Bogeviken, där isen var ca 3 tum tjock. Bandyspelare i alla åldrar åkte omkring och hade en riktig önskedag. Även en motorcyklist försökte sig på isracing, men det var mera tur än skicklighet att han klarade sig oskadd ifrån det dumma tilltaget.
Mycket folk hade även samlats på kvällen för att se vad affärsmännen hade att bjuda på till jul. För att ytterligare stimulera intresset hade en del affärer installerat högtalaranläggningar. Vid en ekiperingsaffär var det störst folksamling, där fick barnen nämligen gå in i ett rum och skriva önskelista till tomten. Listan skickades dock sedan inte till tomten, utan till föräldrarna. Även mannekänguppvisning hade man i samma affär. En blomsterhandlare visade att skulpturer och blömmor går bra ihop, där hade man även dragspelsmusik och gissningstävlan. Vid torgets julgran hade lottorna stor åtgång på julgranskarameller som innehöll lotter, som man kunde vinna en fruktkorg på. Den lycklige vinnaren blev 7-årige Per Svanholm.
På hotellet har samrealskolans teckningslärarinna, Britta Lindbom, liksom tidigare år, anordnat en liten utställning av tavlor med bl. a. Slitemotiv. Köplusten tycks vara god.

Gotlänningen
Måndagen den 8 December 1952
Nr 285

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *