Välspelad och spännande söndagshandboll

när Gute tog första poängen och slog VIF.
Det var både spännande och välspelad handboll som publiken bjöds på i går när Gute och VIF drabbade samman i ex-huset. Det blev Gute som tog hem poängen efter seger med 16-12. I B-lagsserien vann Gute över AIK med 18-14 efter en match som saknar sin like i fråga om fart och fläkt. VIF-damerna besegrade IFK med 7-2.
A-lagsuppgörelsen bjöd på synnerligen delikat spel. Farten var kanske inte densamma som vad som brukar vara, men spelet flöt elegant och spänningen saknades inte — i synnerhet i första halvlek då det hela tiden var jämnt i målprotokollet. I andra halvlekens senare del klaffade det emellertid perfekt för Gute och efter en period med sju raka mål var matchen så gott som avgjord.
Curt Ekström inledde målskyttarnas rad och gav VIF ledningen. Oskarsson och Ulle Stenbom bättrade sedan på resultatet till 3-0. Efter denna strålande upptakt på matchen från VIF:s sida, var det Gutes tur att komma igen och utjämningen lät inte vänta på sig. »Bambis» Karlsson, Lasse Enström och Sten Johansson svarade för målen. Därefter gick Gute upp till ledningen ned 5-4. Den blev emellertid inte långvarig. Curt Ekström stoppades lite bryskt under ett VIF-anfall och Gute fick en straff på halsen plus en utvisning. »Bagarn» Olofsson exekverade straffen utan misstag. Oskarsson gav VIF ledningen med 6-5, men Sten Johansson utjämnade medelst ett vackert mål och ställningen var fortfarande jämn och utgången oviss vid halvtidsvilan.
En stund in på andra halvleken kom Gutes stora uppryckning. »Det lossnade» tydligen och ställningen i protokollet ändrades snabbt från 7-8 till 148. Under denna period reducerades VIF-laget genom att Ulle Stenbom fick lämna planen på grund av en skada. VIF hämtade in försprånget till 14-10 genom Ekström och Oskarsson. Sven Uhr gjorde 15-10 med en vacker boll i vänstra krysset. Stuxgren reducerade till 15-11 och sedan L. Ö. Wallin bättrat på för Gutes del till 16-11 fastställde Gunnar Svennefelt resultatet till 16-12.
Målskyttar för Gute: Sten Johansson 5, L. Ö. Wallin 3, Schmidterlöf, Uhr 2, Karlsson, Enström, A. Carlsson och Hellström 1.
För VIF: Oskarsson 4, Ekström 3, Stenbom 2 samt Stuxgren, Svennefelt och Olofsson 1.
Inge Claesson dömde till belåtenhet.

Starkt Guteförsvar.
Gute hade en lyckad dag och vann fullt rättvist efter en stark andra halvlek. Försvaret är värt alla tänk- bara lovord. »Puta» Persson i målet gjorde en kämpastark match och bildade tillsammans med backarna L. Ö. Wallin och Lasse Enström samt ch Peking Hellström en oftast ogenomtränglig mur. Kedjan Allan Carlsson — Sten Johansson — Sven Uhr bjöd på ett synnerligen delikat och effektivt linjespel. Individuellt får Sten Johansson det klart bästa betyget.
I VIF klaffade det inte riktigt. »Malung» Karlsson i buren fick det jobbigt, men gjorde en bra match. Av det övriga försvaret får Hasse Lundh på vänstersidan bästa betyget. Han var till sin fördel både vad anfall och försvar beträffar. A-kedjan Oskarsson-Ekström-Stenbom spelade vackert och hade en glansperiod i första halvleken. Curt Ekström får ett extra plus för sina vackra och farliga skott.

Gute B— AIK B 18-14.
Matchen gick i ett mördande tempo och det finns egentligen bara en sak att anmärka på. Det var faktiskt handboll det var fråga om. Men att publiken hade roligt märktes ju — och det kanske var det som var meningen. Ett längre referat hade kanske varit på plats — om Cello hållit i pennan.
Målskyttar för Gute: Engberg 5, Elvinder 4, Wallin 3, Uhr, Engström 2 samt Rothstein och Hartman 1 var.
För AIK: S. Almlöf och Pettersson 5, A. Johansson och B. Söderstrand 2 var.

VIF—IFK (damer) 7-2.
VIF:s damer bärgade igår sin tredje seger genom att besegra IFK med 7-2 (2-0) VIF hade ett markant övertag matchen igenom och klart bäst var som vanligt Britt Nysell, som också svarade för fem av lagets fullträffar.
Målskyttar för VIF: Britt Nysell 5 och Elly Johansson 2.
För IFK: Gullan Westerlund och Harriet Nilsson.