Olycka utanför Gotland.

64-årig styrman omkom.
Med flaggan på halv stång kom vid 4-tiden i morse m/s Gullav av Karlshamn in till Visby. I höjd med norra Gotland hade vid 22-tiden i går en olycka inträffat ombord, som kostade styrman Sigfrid Olofsson, Karlskrona, livet. Han påträffades av några besättningsmän liggande på däcket med ett gapande hål i huvudet. Vid framkomsten till Visby var han död.
Några vittnen till olyckan finns inte då Olofsson vid tillfället var ensam ute på däck för att fira ett mindre segel. Troligen har han halkat eller fått en vev i huvudet. Hans kamrater saknade honom till en början inte men efter en stud satte man på en strålkastare och fann då Olofsson liggande medvetslös med ett stort hål i huvudet, ur vilket en del av hjärnsubstansen runnit ut. Han andades svagt men någon rörelse i kunde man inte märka. Vid 0.30-tiden avled han och vid framkomsten till Visby fördes han i ambulans till bårhus, där läkare som varskotts via Stavsnäs radio endast kunde konstatera dödsfallet.
Den omkomne styrmannen var 64 år gammal och gift. Han efterlämnat även barn från ett första gifte.
M/s Gullan var på väg från Örnefors till Åhus med last av pappersmassa. Efter ytterligare en resa till Lybeck skulle besättningen julpermitteras i Karlshamn.

Gotlänningen
Fredagen den 21 November 1952
Nr 271

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *