SOFT avslog protest vid extra sammantr.

I förra veckan meddelades i Gotlänningen att det äntligen tycktes vara klart i fallet Allklubbars, men det var det ändå inte, för det visade sig strax efter att de klubbar som undertecknat protesten överklagade Gotlands OK:s beslut i röstningen.
SOFT skulle egentligen ha behandlat protesten vid ord. sammanträde i förgår kväll, men av någon anledning ”kom inte »protestbrevet» fram i tid varför SOFT såg sig nödsakade att ta ett extra sammanträde i går kväll enbart, för Allklubbarsprotesten.
Där ansåg man att röstningen vid Gotlands OK:s sammanträde (3-0) var riktig. I övrigt skriver SOFT följande i brev till Magne Malmberg:
»Vi är ense med er om att det var högst olyckligt och olämpligt att kontrollangivelserna lämnades på angivet sätt. Allra helst som detta tydligen inte meddelats de tävlande i förväg. Emellertid kvarstår som faktum att den tävlande som noga gav akt på de uppsatta kartorna och som därefter överförde kontrollernas läge till sin egen karta genom stöd av den tidigare utdelade »kontrollanalysen» mycket väl kunde genomföra tävlingen. Givetvis kan därvid diskuteras om själva inprickningen var så tydlig att »brott» mot par. 71 ej uppstod.
Vårt verkställande utskott har emellertid ansett att föreliggande fall icke är ett direkt brott mot par. 71 och då kontrollerna stod på anvisad plats har VU beslutat avslå protesten samt fastställa Gotlands OK:s beslut!

Gotlänningen
Fredagen den 21 November 1952
Nr 271

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *