Två trafikolyckor i går.

Ingen människa skadades.
En dikeskörning med en personbil inträffade i går vid 11-tiden vid Klinte kyrka. Några personskador uppstod inte, men de materiella skadorna blev ganska omfattande. Hela vänstersidan på bilen blev illa ramponerad och ett par staket revs upp.
Vid dikeskörningen vid Klinte kyrka kom personbilen från samhället och skulle svänga åt vänster, men låg en aning för långt åt höger, då bilens förare fick se ett par cyklister på 50-70 m avstånd. Han skulle då sakta in, farten var inte hög förut heller, för att komma över mera till vänster. Det bar sig dock inte bättre än att bilen genom det hala väglaget åkte i diket och rev upp ett par staket. De båda i bilen, föraren och en liten pojke, fick inga som helst skador, medan bilen fick vänstersidan illa tilltygad.
En annan trafikolycka mellan ett par lastbilar hände i går vid 14-tiden vid Burge i Eksta. Den enda skada som uppstod var att ena bilens högra framskärm blev förstörd och att styrinrättningen sattes ur funkiton.
Kollisionen inträffade vid 14-tiden, på den smala och kurviga södra vägen som går till Eksta från den stora västra vägen, mellan en SJ-bil och en bryggeribil. Den enda skada som uppstod var att ena bilens högra framskärm trycktes in och att styrinrättningen sattes ur funktion. Bilarnas fart var inte hög, men då vägen är så smal är det omöjligt för två fordon av denna storleksordning att mötas.

Gotlänningen
Onsdagen den 19 November 1952
Nr 269

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *