Kristen lördagskväll

Tidningarnas spalter och annonser, anslagstavlornas affischer, särskilda handaffischer, som flitigt delats ut, och många munnar har de sista veckorna inbjudit visbyborna till »Kristen lördagskväll». Många hade också tagit emot inbjudan och mött upp till första kvällen med nämnda namn i Metodistkyrkan i lördags. För inbjudan till och anordnandet av »Kristen lördagskväll» står Visby kristna ungdomsring, som är en sammanslutning av flera kristna ungdomsföreningar i Visby. Syftet är att så många som möjligt ska få vara med om en verkligt god, kamratlig, lyftande och givande kristen lördagskväll — en kväll med kristen ungdom.
Innan mötet i lördags kväll började samlades en stor ungdomlig sångarskara utanför Metodistkyrkan o. sjöng inbjudande flera kända vackra sånger. De som sedan samlades inne i kyrkan fick vara med om en kristen lördagskväll med kristen ungdomsfröjd, gott kamratskap, hänförande sångarglädje, ett program fyllt av både underhållning och givande innehåll; där saknades inte heller helig stillhet.
Många ungdomar medverkade i programmet. Ungdomsringens ordförande Gösta Josefsson var ledare av kvällen och svarade också för att alla som mött upp blev i hjärtliga ordalag välkomnade. En stor skara allianssångare och strängmusikanter svarade för flera vackla sånger. Några ungdomar bjöd på mandolinmusik och Sven-Inge Frisk på både piano- och violinmusik. Duettsång och sång till dragspel var också med på programmet för att nu inte nämna frisk och lyftande allsång. Karl-Olof Lindh svarade på frågan Är kristendom någonting för en pojke? och Inger Frisk på frågan Kan en kristen vara glad? På båda frågorna svarades ett övertygande, klart och väl framfört ja. Kapten Sunden talade medryckande och allvarligt om kristen glädje — glädjen över syndernas förlåtelse och glädjen över det eviga målet. Den allt igenom goda kvällen avslutades med kort aftonbän av pastor Frisk.
Nästa »Kristen lördagskväll» blir den 1 november, också då i Metodistkyrkan.

Gotlänningen
Tisdagen 28 oktober 1952
Nr 250

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *