Ljugarnsslagsmål i vilda västernstil.

En liten fläkt av vilda västern var det vid Turistpaviljongen i Ljugarn på lördagskvällen när ett par gäng drabbade samman i vilt slagsmål. Ett tiotal personer var det som slogs och det saknades varken knytnävsslag eller sparkar. Ordningsvakterna hade ingen chans att lugna ner bråkstakarna, då det var omöjligt att komma in i den fightande klungan. Någon allvarligare skadad blev det dock inte, utan det var mest blåtiror och näsblod.
Förspelet var att ett gäng från en socken på södra Gotland muckade gräl vid en korvkiosk. När sedan en av de andra kallade dem för bond dj-l så var det signalen till slagsmål. När det drog ihop sig så var det strax flera, som var styrkta med starka drycker, som blandade sig i leken. Ordningsvakterna kunde inte komma in i klungan och några batonger hade de inte att »bedöva» stridstupparna med. En person ramlade omkull i stridsvimlet och han fick en hel massa sparkar, men han räddades in i en bil.
I går kväll var det också lite oroligt i Ljugarn. En fyllerist togs om hand och fördes till arresten i Hemse, där han fick sova ruset av sig.
Man får hoppas att herrarna skall hålla sig mera lugna i fortsättningen, ty det är ju ingen vidare reklam för Gotland när man bär sig åt på detta sätt på ett ställe inför en massa turister.
På Murgrönan var det också lite oroligt. En hel del militär, som var minst sagt berusade, började bråka och man försökte att köra ut dem, men det lyckades inte. Militärpatrullen kom dock och tog hand om tre bråkstakar i sällskapet och sedan blev det lugnare.

Gotlänningen
Måndagen 14 Juli 1952
Nr 159

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *