Idealvind vid starten i dag för Gotland runt.

68 av de 73 anmälda med.
Det rådde 10 sek-m nordöstlig vind vid starten för Gotland runtseglingen i dag och det innebär att seglarna fått den idealvind de alla gått och hoppats på. Det är emellertid inte så säkert att denna vind kommer att stå sig, utan det finns utsikter att den slår om på sydlig och då blir det strax lite besvärligare i all synnerhet som sjön då kommer att öka.

En del av de i Gotland runt- seglingen deltagande
jakterna ses här flaggande över topp.
Royal Air Forces vackra jakt Flamingo vid sin bojplats i yttre
hamnen. Infälld: »Flamingos» chef, Squadron Leader Cauley.

Skulle emellertid den nordostliga vinden stå sig kommer man att kunna gå runt hela banan praktiskt taget utan kryss. På första sträckan ner till Ölands norra udde får man god slör och sedan halv vind upp mot Klints bankar utanför Gotlands östra kust. Det bör kunna bli god vind upp till Sandön och sedan slör igen ner till Öland och bidevind upp till målet i Sandhamn.
Timmarna före starten rådde ett synnerligen arbetsfyllt liv nere vid hamnen och in i det sista rustade man för att få allt klart till starten. Inne på regattaexpeditionen var det ett enda nervöst surrande. Pressekretariatet hade stängts för dagen, då presskommissarien-skulle segla med en av båtarna. Så mycket lyckades vi i alla fall få reda nå där att av de 73 anmälda båtarna i den sist uppgjorda startlistan hade fem uteblivit.
Efter den nya mätningen av de utländska båtarna hade det blivit en hel del omplaceringar i de olika klasserna.
I klass I som var först över startlinjen blev det sju startande. Favorit är fjolårssegraren C. Hardebergs Circe, men den får en mycket svår konkurrens i den snabba tyska båten Athena. Den engelska Flamingo och eskaderchefens gamla bekanta Refanut vill säkert också ha ett ord med i laget.
I klass II återfinner man Slitebåten Mosca II, som i år fått en del förbättringar. Den segrade sensationellt ett år, men får det besvärligare nu. Den tyska Senta och Naldera uppges vara mycket snabba och så har man i denna klass C. Wikströms Galene som tidigare visat sig vara mycket bra seglare och den norska Bonzo VII. Den sistnämnda har en gotländsk gast ombord, om det nu kan hjälpa till seger. 14 båtar startar i denna klass.
I klass III är det 9 deltagare, därav inte mindre än sju tyskar. Favorit är den tyska Königin.
I klass IV där 14 båtar startar kommer väl striden främst att stå mellan H. Wallenbergs Rendez-vous odh C. A. Perssons Caresse IV, men det är tyska, finska, norska och danska båtar med i denna klass och de kan komma med överraskningar för de svenska båtarna.
Klass V räknar 10 båtar, en finsk och en tysk och resten svenska, som man inte vet så värst mycket om, varför det är rätt hopplöst att ens försöka tippa.
Klass VI A räknar bland de sex startande den tyska Piraya som uppges vara mycket snabb och får stå som favorit och i klass VI B får man bland de 7 startande räkna den svenska Pirat som favorit.

Refanut bland de första i starten.
Precis kl. 12 small startskottet. Tre jakter, bland dem Wallenbergs Refanut gick först över mållinjen. Efter följde Falken och Gladan. Den senare kom för nära land och föll tillbaka. Efter passerandet av pricken utanför Snäck ledde en båt med ett rött försegel, troligen en tysk båt. Från »Visby» visade det sig nämligen ganska svårt att se numren på de första båtarna och följaktligen också att avgöra vem som var vem.
Mycket folk passade på att se starten från »Visby» vid ck båda tillfällen den gick ut. I övrigt var det rena folkvandringen till hamnen.

Gotlänningen
Lördagen 5 Juli 1952
Nr 152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *