Dagens Turist

kom med en av SAS stiliga DC 3:or till Bingeby i går. Hon kom från Höga Norden, närmare bestämt är hon från Frös-ön i Jämtland. Det är fru Frida Lagerberg, och hon har aldrig varit på Gotland eller i ett flygplan förut, så att det var faktiskt premiär både i luften och besöket här trots att hon är i pensionsåldern. Fru Lagerberg har gotländskt påbrå, hennes far är född ,vid Tenglings i Etelhem, och nu skall hon besöka släkten här på ön. Hon bor förresten hos en kusin, lantbrukare Gunnar Jacobsson i Lye, och det ligger ju inte så långt ifrån föräldrahemmet i Etelhem, som hon naturligtvis vill se hur det ser ut.
— Jag hoppas få stanna här tre å fyra veckor och skall då naturligtvis se mig omkring ordentligt. Till Ljugarn skall jag i alla fall, det lär Pi vara så vackert där. Luften känns så mild här, det är en härig omväxling från den starka fjälluften. Flugit har jag aldrig tidigare gjort och det var verkligen en upplevelse. Ända från Sundsvall och till Visby gick det luftvägen och det tar inte så lång stund.
Vår turist är dock inte här som »riktig» turist. Hon har nämligen på sista tiden varit lite krasslig och skrev då till slåktingarna och bad om att få komma hit och vila upp sig ett slag. Det fick hon så gärna och nu är hon här och hoppas att bli bra igen och det hoppas också
Turistnoken.

Gotlänningen
Onsdagen 16 Juli 1952
Nr 161

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *