Landsbygden. Väte.

VÄTE.
Baptistförsamlingarna i Väte, Sjonhem och Vall höllo i söndags gemensamt uppbyggelsemöte i Väte kapell kl. 2 e. m. Mötet öppnades av past. A. Gomgir, som läste den 122 psalmen och hälsade de närvarande välkomna, samt uttryckte sin glädje över att de tre församlingarna, som ju ha så mycket gemensamt, så mangrant kommit tillsammans, för att hålla högtid och uppbyggas i sin gemenskap och tro. Därefter höll pastor A. Högberg en predikan över Luk. 12: 49, om den eld som Jesus kom för att tända på jorden. Så höllos även kortare anföranden av lantbr. Karl Johansson, Vall, som citerade Ps. 33: 12 och talade om den sällhet vi som Guds folk äga, samt lantbrukaren D. Lavergren, Sjonhem, som läste något från 1 Kor. 1 kap. och talade om vårt gemensamma ansvar. Under mötets gång deltogo även kören och musikföreningen med sång och musik. Mötet avslutades med nattvardsfirande och bön.
Väte församling bjödo de deltagande, som nästan fyllde det vackra kapellet, på kaffe. Under rasten höll även kretskommitten sitt sammanträde, då ett flertal frågor angående den gemensamma verksamheten dryftades. På kvällen hölls ett offentligt väckelsemöte, då past. Högberg predikade över Matt. 24: 37 samt musikföreningen deltog med sång och musik.
Enligt beslut av de tre församlingar na komma liknande möten att hållas en gång i kvartalet, alternerande i försam lingarna.

Klinte missionsdistrikt höll sitt 4:de kvartalsmöte i Väte missionshus i söndags, den 20 nov. Mötet inleddes på f. m. av distriktets pastor Sim. ThemtAr med predikan över
Apg. 10: 42, 43. Högmässopredikan följde av pastor Axel Helmin, Ljugarn. Originellt och allvarligt tolkades. dom-söndagens budskap och räkenskap och dom. Gudstjänsten slöt med firandet av Herrens nattvard. På e. m. fortsatte pastor Helmin i samma ämne och Themn bifogade några avslutningsord ur en annan dagens text. Platsens sångare och pastor Helmin bidrogo med god och uppbygglig sång. Kollekterna i mötet överstege 40 kr.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 24 November 1938
N:r 273

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *