Från sjön

— Rederi A.-B. Svea hada i skrifvelse till Kalmar stadsfullmäktige erinrat om att flera af bolagets båtar under senare tiden varit utsatta för grundstötningar och vidrigheter af andra slag, beroende på att sjömärken och bojar utanför Kalmar äro borttagna under vintermånaderna, och gjort framställning om att åtminstone de viktigare bojarna och sjömärkena blefve utlagda och eftersedda äfven vintertid. I motsatt fall ser bolaget sig sannolikt nödsakadt att inskränka vintertrafiken på Kalmar. En liknande framställning ar äfven giorts af Helsingfors ångbåtsaktiebolag.
På hamndirektionens förslag ha stadafullmäktige nu beviljat ett belopp af 500 kr. för utredning af ett förslag om att utöfver de nuvarande fasta fyrarna anbringa äfven fasta fyrar vid djuprännans kanter.
— I och för målning m. m. af lys- och ljudbojen vid Ölands södra ref kommer nämda boj inom den närmaste tiden ett tillfälligt utbytas mot en mindre lysboj utan ljudpipa.
— Sjöfarten rp Härnösand öppnades i förgär, då Sundsvallsångaren Tynderö och Neptunbolagets ångare Poseidon anlände dit.
-— Enligt ingånget telegram har under den våldsamma snöstormen ett finskt barkskepp »Slamap» strandat på Svingrundet utanför Viken, »Slamap» är från Mariehamn och på resa från Kristiansand till Kotka i barlast. Man förmodar, att fartyget, som är vattenfyldt, blir vrak. Bärgningsångare har anländt till platsen.
— En obekant ångare har strandat på nordsidan af Anholts östra ref. Bärgningsångare har afgått.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 12 April 1913
N:r 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *