Rättegångssaker.

Visby rådhusrätt.
Bilkrönikan.
Målet angående bilkollisionen nere på hamnen för en tid sedan. då bilarna 1 1169 och 1 39’2 råkade stöta emot varandra, var i dag åter före. Ett nytt vittne hördes, som hade den uppfattningen, att den förstnämda bilens förare, en värnpliktig med kronan tillhörig bil, varit vållande till olyckshändelsen. Vidare ansåg vittnet, att svar, haft för! stark fart, vilket svar emellertid icke ville gå med på. Åklagaren överlämnade målet och yrkade ansvar enligt tilllämpliga lagrum.

Underlåtenhet att inregistrera en bil i behörig -ordning kostade en bilfirma 4 dagsböter å 15 kr. – För kollisionen på Hagbylund mellan en bil och en motorcykel fingo förarna böta resp. 20 dagsböter å 5 kr. och 10 dagsböter å 4 kr.

”Vi ska ha oss en kaffehalva”.
En arbetare, skriven i Huddinge, var instämd för att ha snattat en liter brännvin från en obekant person. Svar., som var personligen närvarande, erkände vad som lades honom till last. Enligt polisförhörsprotokollet, hade svar. Då eftermiddagen den 24 sistlidne september uppehållit sig utanför österport och fått se ett par för honom obekanta manspersoner komma bärande nå var sin vaska. Vår man vädrade starkt och fick en ide, ty törsten var efterhängsen. Han såg, att de obekanta burö in väskorna i bagagerummet vid Standards bensinstation och beslöt sig för en liten kupp. Till den ändan gick han, sedan väskornas ägare gått därifrån, in i bagagerummet och rekognoscerade, men en dam satt bredvid väskorna och vaktade, varför vår man ansåg det el vara utan risk förenat att våga kuppen. Han gick ut, men kom efter en stund in igen. nå det besvärligaste eftersatt av törst. Och när han kom in satt damen där fortfarande, men då gick vår man helt’ frankt fram till en av väskorna, sägande till damen, som icke anade oråd:

Jag skulle bara hämta en liter för vi skall dricka kaffehalva.
Så öppnade han väskan och si. där fanns nio och en halv liter både renat och konjak. Eftersom man vet vad’ man får då man dricker renat, valde vår man en flaska av den sorten och dröp i väg. utan att dessförinnan ha tålamod att stänga till den olåsta väskan efter sig. Men Nemesis vakar, vilket vår man snart skulle få erfara. Efter att ha gått in i en gård i närheten och där å det begärligaste smakat på den ädla saften begav sig vår man neråt stan. Benen buro honom bortåt Kanngjutaregränd, och det var här Nemesis mötte honom i form av en civilklädd poliskonstapel, som anhöll honom för fylleri. Nerkommen på polisstationen befanns det, att vår man innehade en flaska renat brännvin, varav var taget två tredjedelar. Eftersom nu anmälan om spritstölden i Standards bagagerum ingått och då vid konfrontation damen igenkände mannen, som skulle hämta till kaffehalva, var saken klar.
Domen lydde på 25 dagsböter å 2 kr. för snatteri och 15 kr. i plikt för fylleri.

För förseelse mot vägtrafikstadgan fick en person böta 30 dagsböter á 1 kr.

Fem fyllerister pliktade sammanlagt 105 kr. (30+20+25+15+15).

För olovlig införsel av spritdrycker dömdes en sjöman att böta 50 kr. Dessutom bötfälldes han med 15 kr. för fylleri.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 20 oktober 1932
N:r 244

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *