Årets turistsäsong i Visby

förlänges genom storkongress.
I säsongens elfte timme — eller egentligen efter den normala säsongens slut — hålles ett par stora kongresser i Visby. Det blir en finare final för Snäckgärdsbaden — och på sommaren som aldrig kom … I morgon inledes pomologträffen, som väntas omfatta omkring 160 personer, och nästa vecka blir det svensk automobilhandlarekongress med 250 deltagare. Snäckgärdsbaden hålles öppet speciellt för denna kongress, och när den är över är det också slut på en rekordlång säsong för Snäck.
Sveriges autongobilhandlareförbund heter den organisation, som kongressar här om tisdag och onsdag. Centralstyrelsen kommer redan på måndagen och gör då en utfärd till Slite för att titta på cementfabriken och intaga lunch på Slitebadens hotell. Tisdag och onsdag hålles årsmötesförhandlingar på Royal-biografen, där kongressdeltagarna också får höra ett par föredrag. Sålunda kommer direktör T. Leijon i Automobilindustiföreningen att tala om bilismens läge och uppgifter och en känd skatteexport taxeringsrevisor S. Crabo om aktuella skatteproblem. Vidare planeras ett föredrag om drivmedelsdistributionen.
Snäckgärdsbaden blir helt ockuperat av kongressen, som också belägger en hel del rum på Stadshotellet och Solhem. På tisdagskvällen äger kongressmiddagen rum på Snäckgärdsbaden, dit en rad representanter för civila och militära myndigheter i Stockholm och Visby inbjudits, och på onsdagskvällen avslutas samvaron på samma ställe med en middag som AB Svenska Shell ger. Bland de 250 deltagarna i kongressen finns en hel del damer, och för dem har uppgjorts ett särskilt program, omfattande bl. a. på tisdagen en utfärd genom Vall och Mästerby till Klintehamn, där konservfabriken beses och kaffe drickes på Klintegården, samt vidare till Tofta och skeppssättningarna vid Gnisvärd och på onsdagen besök i Fornsalen, Hemslöjden och Botaniska trädgården. På onsdagseftermiddagen blir det dessutom en stadsrund-tur för hela kongressen.
Ordförande i automobilhandlareförbundet är f. d. justitierådet N. Gärde, verkställande direktör Bengt Rosenqvist, som innehar samma post även i Bilverkstädernas riksförbund. På Gotland är ett tiotal bilfirmor anslutna till föreningen, och disponent J. Eile är en av ledamöterna i centralstyrelsen.

Gotlänningen
Torsdagen 28 augusti 1952
Nr 198

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *