Födelsedagar.

Sjuttiofem år fyllde i lördags tvillingsyskonen fru Charlotta Lindvall, Robsarve i Fröjel, och lantbrukaren August Jacobsson, Bondarve i Levide. Jubilarerna är födda i Fröjel och är ovanligt pigga och krya för sin ålder och deltar dagligen i olika göromål. De tillhör en syskonskara, av vilka samtliga fem är i livet och över sjuttio år gamla. Hr Jacobsson har tidigare ägt en gård vid Kullands i Gerum, vilken han sålde för ett par år sedan, då han inköpte ett mindre ställe vid Bondarve i Fröjel, där han nu är bosatt.

Sextio år fyller torsdagen den 18 sept. hemmansäg. Robert Antonsson, Vennea i Sundre. På den gamla fädernegården her han förblivit bofast och har sedan många år varit hemmansägare där.
Inom sin hemkommun har han tagit livlig del i dess förvaltning, och det finnes väl ingen nämnd eller styrelse där han ej varit ledamot, och han har även utom sin hemkommun varit anlitad för olika uppdrag. Sedan många år är hen både kommunalstämmans och kyrkorådets ordförande, ledamot och kassör i skolrådet, ledamot av kyrkorådet samt kassör i kyrkokassan, ordf. i valnämnden, ledamot av Vamlingbo pastorats sparbank och även flera andra uppdrag har anförtrotts honom. För sin hemsockens kyrka har han alltid ådagalagt ett varmt intresse och visat sig varmt intresserad för dess vård och underhåll. Vid den genomgående restaureringen av Sundre kyrka år 1932 tog han livlig del i arbetets fortgång och fullbordande. Han äger en bred och frodig humor och säger ofta rättframt sin mening.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 September 1947
N:r 210

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *