Födelsedagar.

Åttio år fyller den 3 janvari fru Jakobina Lingström, Martarve i Näs.
— I dag fyller lantbrukaren Artur Bergvall, Prästgården i Väskinde, femtio år. Han arrenderar sedan 1934 Väskinde prästgård och har gjort sig känd som en duktig jordbrukare.
— Femtio år fyller den 2 januari lantbrukaren Otto Ekström, Prästgården i Martebo. Sedan ett par år arrenderar han Martebo prästgård, och han äger dessutom själv en betydande areal, varför han nu är en av Martebo sockens största jordbrukare. Han innehar en hel del kommunala förtroendeuppdrag och är sålunda kyrkvärd och vice ordförande i kyrkostämman, ledamot och vice ordförande i skolrådet, kommunalnämnden, fattigvårdsstyrelsen, barnavårdsnämnden och nykterhetsnämnden, skogsbrandfogde och brandstodsvärderingsman, och vidare är han ordförande i Martebo RLF-avdelning.
Jubilaren, Som tidigare varit järnvägsarbetare, har gjort sig känd som en skicklig och dugande jordbrukare öeh djuruppfödare. Personligen en gladlynt, gemytlig och hjälpsam människa, har han vunnit många vänner, som säkerligen kommer att hylla honom på bemärkelsedagen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 30 December 1946
N:r 302

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *