Svamputställningen på Stadshotellet.

Deltag i insamlingen av utställningssvamp.
Gotlands Allehanda anordnar som förut nämnts den 17—19, alltså instundande fredag, lördag och söndag, en svamputställning å stadshotellet under benägen medverkan av svampkunnigt folk och särskilt då mykologen agronom Nils Suber från Stockholm, hemkonsulenten fröken Karin Knutson, ingeniör Gunnar Lyttkens m.
fl. En svampkollektion från Stockholm medför agronom Suber och det är meningen att komplettera denna med svamp härifrån ön, särskilt då för Gotland specifik sådan.
För att stimulera insamlingen och möjligen få fram några vackra kollektioner har en del bokpris ställts till förfogande för dem som torsdag eftermiddag eller fredag förmiddag överlämna vackra kollektioner äv särskilt kremlor och champignoner. Men det är också önskvärt att de som hitta egendomliga och sällsynta svampar låta dessa komma med på utställningen. Agronom Suber uppmanar emellertid intresserade svampplockare att vid insamling taga med även roten på sådana exemplar. Som sagt kan det kanske bli en bok som belöning för visat intresse.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 14 september 1943
N:r 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *