Söndagens trav möjliggör många överraskningar.

Några tips till de intressanta tävlingarna.
Den andra travtävlingen för året hålles om söndag å A 7 s övningsfält. Entrén är liksom förra söndagen från Lännavägen och ej genom A 7:s kasernområde. Tävlingsledningen meddelar att tävlingarna komma att hållas oavsett väderleksförhållandena, men man hoppas givetvis att vädrets makter ska vara lika gunstiga som förra söndagen.
Programmet upptager flera nya hästar, och i Visby-löpning äro Blanka och Asrahgull nykomlingar. Blanka, K. Gahnström, Visby, tycks vara i god form, men det är fråga om hon kan placera sig före Silwo, som förra söndagen blev god trea. Grolle är en kraftig gynnare och torde belägga andra plats efter Silwo, varför den nya Blanka nog får nöja sig med en tredjeplacering. Outsider: Wally, som sprang vackert och förmodligen har förkovrat sig.
Russ-lopp I blir mycket spännande, ty nu ställer Dolle upp för första gången i år — men hans trätobroder Dollfuss vilar sig?! Dolles seger är emellertid inte given, för Raggen var inte att leka med. Som bekant sprang han bra i sista russloppet, och är så pass bra att han mycket väl kan gå över mållinjen före Dolle. Nils Dacke bör kunna bli trea. Outsider: Puck. Botajr uteblir.
Thyra-löpning var förra söndagen en svårtippad tävling, men blir det denna gång i ännu högre grad. Inga, som var med förra året och då sprang riktigt bra, är i år bättre, och kan överraska. Asrahgull från Linde är ett oskrivet blad. Om Hitler går lika briljant som i söndags, bör han vinna före Lady B. som har mindre handicap än Dubbe, vilken blir god trea. Outsider: Inga, äg. Kol-modin, Hörsne.
Kallblods-löpning upptager ett 15-tal hästar, det största fält som någonsin startas – om det nu kan ske i ett lopp. Kanske man får dela på det i två heat och låta tiderna avgöra.
I detta lopp torde de, som tidigare inte ha segrat, ha en chans att placera sig. Valle vann förra söndagen en stor seger i Gotlands-löpning, men kan nog inte — på grund av sitt stora handicap — nå upp till placering. Max gick bra i söndags och torde få kämpa om segern med Hippos och Docka. Vi tippa Hippos som etta, tvåa Max och trea Docka. Outsider Lill-Timur, som visserligen har handicap, men blev nr 8 i Gotlandslöpning förra travet och nu får kämpa mot mera handicapade.
Russlöpwing II upptar namn på alla storheter av travarruss. Nämndeman Lunds stall övertygade knappast i söndags och det är väl fråga om Dollfuss denna gång kan hålla Dolle stången. Raggen är också en svår konkurrent, d. v. s. om han håller banan. Vi tippa i Botajrs frånvaro: Dolle, Dollfuss, Raggen i nämnd ordning. Oustider: Nils Daeke.
Gotlandslöpningen upptager också en väldig massa namn. Och i detta lopp deltager Hitler—Dubbe, ett par som knappast låter knäcka sig. Skall Hitler vinna sitt allra sista tävlingslopp? Man vill nästan tro det. Valle har åter en chans till placering men får kämpa med Lady B. och Dubbe om andra plats. Vi tippa i följande ordning: Hitler, Valle, Dubbe. Outsider: Lady B.
Snabblöpningen, vari de snabbaste av allt vad hästar heter på Gotland taga upp kampen om lagern blir om möjligt ännu mera spännande än i söndags. Tage Gullgards Frown vann en glänsande seger med so/valla- I tränaren Hans Ringström som kusk. Hr R. är förhindrad att komma ned till Gotland, men det är möjligt att hr Nils Sundin från Solvalla kommer ned i hans ställe. Miss Erna G. hade också en skicklig kusk i ägaren hr Lindahl och eftersom Frown nu får ett drygt handicap, så kanske Miss Erna G. segrar tätt följd av Frown och Culinde. Som outsider hålla vi den eldiga Xenia, som borde ha en chans till segern.
Säkert är att det blir mycket intressanta tävlingar och att omsättningen på toton blir större än i söndags. Åskådarna ha nu hunnit bilda sig ett omdöme om favoriterna, och känna sig en smula säkrare vid vadhållningen. Söndagens odds vo.ro ovanligt höga — de högsta hittills i genomsnitt.
Det meddelas senare att de nya hästarna starta utom toton.
Hederspriserna i de olika loppen äro följande:
I Visby-löpning: Gotlands Äggcentrals hederspris, Russlöpning I Ångfartygsaktiebolaget Gotlands hederspris, Thyra-löpning Gotlands Allehandas hederspris, Kallblodslöpning A/B Gotlands Banks hederspris, Russ-löpning II konsul C. I. Kolmodins hederspris, Gotlandslöpning Gotländska lantmännens hederspris, Snabb-löpning konsul C. G. Björkanders hederspris.
I Snabb-löpning utdelas även ett andra hederspris, som skänkts av A/B H. A. Lindsströms Järn- & Maskinaffär. Dessutom har skänkts ett extra hederspris av Visby Grossistförening.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 16 juli 1943
N:r 160

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *