Sextonårig tjuv fast för sex inbrott.

Har härjat i affärer och kiosker i staden.
Visbypolisen har i dagarna gjort ett gott kap genom att få fast en 16-årig yngling från staden, som under de senaste månaderna hunnit med att göra åtskilliga kupper i Visby, varvid kiosker, affärer, kontor och militärförlägningar hemsökts. Trots sin ungdom har han varit ganska durkdriven tills djärvheten, blev för stor och polisen kunde ta den skyldige på så gott som bar gärning. Anhållandet skedde, då ynglingen lånat en bil på A 7:s gård i onsdags.
Vid förhören har det framkommit att sammanlagt sex inbrottsstölder begåtts i, Visby. I ett fall blev 200 kr. bytet, en annan gång blev det 130 kr. och vid de andra tillfällena småsummor eller ingenting alls. Vidare har han lyckats komma in i militärförläggningar flera gånger, där han tillgripit två pistoler. I tre fall har han också lånat kronans bilar och företagit åkturer med dessa, samtliga gånger har dock fordonen återställts utan skador. Under en tur till fastlandet i våras stal han en cykel i Nynäshamn, vilken sedan pantsattes i Stockholm.
Den anhållne har mestadels opererat på egen hand utom vid ett tillfälle, men polisen väntar att få fast ytterligare 3-4 långfingriga individer i samband med denna affär. På lördag hålles rannsakning på kronohäktet med den anhållne.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 17 juni 1940
N:r 137

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *