Idrott och sport.

Djurgården kommer lördag — söndag.
Matcher i Visby och Slite.

Ett fotbollslag från Djurgårdens IF kommer att gästa Gotland under den stundande veckohelgen enligt en uppgörelse som träffats i dagarna. På lördag kväll kommer laget att spela i Slite och under söndagskvällen blir det match mot Visby IF på Gutavallen.
Som målvakt i Djurgårdens lag kommer Nils Andersson, Alm blir högerback och Julin vänsterback. I kedjan spela bröderna Jihde och ”Stubben” Larsson och som center ämnar man värva Kinna-Gustafsson, som tillhör den gotländska neutralitetsvakten.

Tremilasimning vid skånekusten.
Kristianstad—Åhus på 16 timmar.

Långdistanssimningen på den över 30 km. långa sträckan Kristianstad—Åhus ägde rum på midsommaraftonen. Två man startade av vilka Gustaf Friberg, Kristianstad, anlände till målet i Åhus efter att ha simmat i 15 tim. och 55 min. Den andre deltagaren Birger Buhre, Malmö, tvingades ge upp efter sex timmar. Han hade då avverkat sträckans svåraste del, Hammarsjön, och hade ungefär 13 km. kvar till målet. Friberg är den förste, som lyckats simma från Kristianstad till Åhus. Han försökte även i fjol men måste då ge upp två kilometer från målet.

Nytt simrekord av Ingrid Wallin.
Gävle. Vid simtävlingar i Harnäsbadet på midsommaraftonen satte Ingrid Wallin, Stockholm, nytt svenskt rekord i 400 meter bröstsim för damer med tiden 6,29,9. Hon förbättrade därmed sitt tidigare rekord med drygt 11 sekunder.

Ny riksmarsch i höst.
Gångpropagandan skall nyorganiseras.

Svenska gångförbundets styrelse beslöt vid sammanträde under midsommarhelgen i Borlänge, att omedelbart föranstalta om skyndsam utredning om möjligheterna för bildandet av en särskild organisation för förbundets propagandaverksamhet. En framställning från hundratals idrottsföreningar om att den andra stora riksmarschen skall anordnas i höst bifölls. Härvid komma prov för marschmärket i silver att få avläggas. Propagandamarschen anordnas troligen under de tre sista söndagarna i september. Verkställande utskottet fick i uppdrag att fastställa bestämmelser för marschtävlingar, vilka bestämmelser skola gälla intill förbundets möte i november.
Fredrikshofs IF fick i uppdrag att anordna SM på 50 km. söndagen den 21 juli.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 26 juni 1940
N:r 144

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *