Gutes löpargäster äro i högform.

Finfina tider i går av Lasse Nilsson och Olle Jonsson.
I gårdagens stadiontävlingar deltogo flera av de idrottsmän som i morgon starta i Gutes tävlingar på Gutavallen. Stjärnlöparen Lasse Nilsson nådde i det hektiska 2,000 metersloppet tiden 5,20,6, vilket för två år sedan skulle ha räckt till ett svenskt rekord. Det var han och Gunder Hägg som skötte om dragningen i så gott som hela loppet medan de gamla och rutinerade herrarna lågo avvaktande och stucko fram under sista varvet.
Fredrikshovaren Olle Jonsson vann 1,500 i Stadion på den utmärkta tiden, 3,56,6 och löpte i tisdags 51 blankt på 400. Han startar: här på 800 m., där han gjort 1,55,4. Thoraren Lundell deltog i resultatgränstävlingen och nådde där tiden 4,05,6. Han torde bli en jämbördig motståndare åt Anders Dahlin och det skall bli roligt att. se hur kampen mellan dem kan sluta. Att Anders kommer att sätta rekord på ungefär denna tid kan man nästan betrakta som säkert och det kan mycket väl hända att flera gotlandsrekord komma i fara. Vidare bör det bli en del banrekord med den samling av storhejare — inte mindre än fyra landslagsmän —och dessutom en lång rad lovande ungdomar, militära och civila, från Gotland och fastlandet, som nu ställa upp.
Kl. 6 inledas tävlingarna och den tiden bör passa de allra flesta som ha planer på att ta sig en titt på elitmännen.

Åtta man i Tingstädeloppet.
Årets Tingstädelopp, som går i kväll har fått ett ovanligt stort antal deltagare, främst tack vare intresset från militärt håll. Favorit i loppet är Einar Norrby, som visade en prima form vid DM på 10,000 m. Vidare starta bröderna K. och W. Malmkvist, Bro, Nordfjell, 1 18, Lindgren och Pettersson, KA 3, samt Norrby och Dahlgren, A 7.
Starten går i Tingstäde kl. 17,45 och löparna väntas anlända till Gutavallen under den fotbollmatch, som kommer att spelas mellan AIK och Gute och som börjar kl. 6,30. AIK prövar en del nyförvärv och yngre förmågor i sitt lag.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 13 Juli 1940
N:r 159

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *