Landsbygden. Vall.

VALL.
Logen Snöklockan av IOGT höll i lördags kväll sin sedvanliga försäljning av syföreningsarbeten. Sedan ”Modermålets sång” unisont sjungits och logens ordf. välkomsthälsat medverkande och publik bestegs talarestraden av folkskoll. J. V. Sundahl, Hejde. Hr Sundahl, som är född i Vall och där tillbringat sin uppväxttid, hälsades av publiken med en varm applåd. Hr Sundahl var ju en av de två gotländska deltagarna i den svenska sångartrupp, som medverkade vid Delawarefestlighetema och det var hans minnen och intryck från denna minnesrika färd som var ämnet för kvällens föredrag.
Tal. slöt sitt medryckande och intressanta föredrag med utbringandet av ett fyrfaldigt leve för Sverige, kraftigt besvarat av publiken, som till sista plats fyllde den rymliga lokalen. Publiken visade sin tacksamhet genom ihållande applåder efter föredraget.
Programmet utfylldes med sång, musik och deklamation. Till sist försåldes syföreningsarbeten med hr J. Malmström, Hogrän, som auktionist, varpå sammankomsten avslöts med ”Du gamla, du fria”.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 14 November 1938
N:r 264

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *