Södra Gotlands kretsloge av Godtemplarorden

höll i söndags kvartalsmöte i bygdegården i Sanda under hr Harry Petterssons, Västerväte i Väte, ordförandeskap. Ett 40-tal ombud och andra medlemmar från sju av kretsens elva loger närvoro. Ordföranden berörde den förlust, som drabbat Sandalogen genom Gustav Nyströms dödsolycka. Under en tyst minut ägnades hans minne de närvarandes tankar.
Ombuden rapporterade angående logernas arbete under senaste kvartal, vilket i allmänhet varit ganska bra. Ett förslag om extra uttaxering av/95 öre pr kvartal och medlem i logerna inom kretsen till kretslogokasgan hade behandlats i logerna och bifallits och skatten beslutades nu att utgå fr. o. m. innevarande kvartal. Ett förslag från kretsrådet förelåg om en mötesturné till Levide, Fardhem, Etelhem och Stånga på Nykterhetsfolkets’ dag den 26 maj. Mötet beslutade i enlighet med förslaget och beviljade ett mindre garantianslag. Til arrangörer av turnén valdes hrr S. Jönsson, Levide, och G. Johansson, Klintehamn.
Beslutades: att hålla kretsidrottstävling i Vall i samband med därvarande loges sommarfest. Åt rådet uppdrogs att bestämma tid och plats för nästa kvartalsmöte. En kollekt till I. O. G. T:s nödshjälpsfond upptogs.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 10 Maj 1938
N:r 106

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *