Landsbygden. Vamlingbo.

VAMLINGBO.
Vamlingbo o. Sundre kyrkliga ungdomsförening hade i söndags kväll ett vällyckat och givande möte i Vamlingbo prästgård. Mötet öppnades med att ungdomsskaran sjöng den vackra psalmen: Gud, i mina unga dagar lär mig alltid tjäna dig, varefter pastor Åberg höll inledning och bön och bibelläsning samt hälsade samtliga välkomna och vände sig särskilt till årets konfirmandungdom, som inbjudits som ungdomsföreningens gäster, och uttalade även sin glädje över det intresse, som ungdomsföreningens medlemmar visade för sin förening och dess möten och arbete.
Så fortsattes det goda programmet med psalmen: Med Jesus fram i de bästa åren, och därpå följde en berättelse ”En konfirmand”, som fästes av Ruth Johansson, Stenstugu. Så samlades man kring det dukade kaffebordet under glatt och trevligt samspråk. När denna del av programmet var över och psalmvers sjungits föreläste Erik Johansson, Sundre, om ”Fädernas kyrka” av John Nilsson.
Ett högtidligt inslag i programmet följde sedan, då pastor Åberg höll ett hjärtligt anförande till en av ungdomsföreningens medlemmar, Lennart Svensson, Munkhagen, som i dagarna skall avflytta till Småland. Pastor Åberg önskade den avflyttande kretsmedlemmen mycken glädje och rik välsignelse på den nya platsen och för kommande år och överlämnade som minne från Vamlingbo o. Sundre ungdomskrets en psalmbok i skinnband. Så sjöngs gemensamt psalmen ”Fädernas kyrka i Sveriges land” och det låg kraft och hänförelse i psalmsången.
Vid de därpå följande mötesförhandlingarna beslöts att anordna en ungdomsdag sönd. den 15 maj, till vilken ungdomsföreningar från södra Gotland skola inbjudas och flera prästmän komma att medverka. Sist avslöts mötet med psalmen: Herre kär var mig när och livets väg mitt hjärta lär.
Egendomsköp. Hr Axel Svensson, Munkhagen, Vamlingbo, har till mejeriföreståndare hr Oskar Widén i Vamlingbo försålt sin gård med omedelbart tillträde.
Herr Svensson skall jämte sin familj flytta till Småland och bosätta sig där. Därmed förlorar Vamlingbo församling en god och präktig familj, som odelat vunnit allas aktning och tillgivenhet.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 16 april 1938
N:r 87

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *