Landsbygden. Linde.

LINDE, 17 april.
Linde lokalförening av G. L. C. höll den 15 dennes sitt årssammanträde i kommunalrummet under O. Löfstedts ordförandeskap. Av de föredragna räkenskaperna framgick att föreningen under året haft en omsättning som uppgått till 45,179 kronor, Styrelsen boviljadee i enlighet med revisorernas tillstyrkan full ansvarsfrihet för det gångna årets förvaltning. Till ledamöter i styrelsen omvaldes O. Löfstedt, Hilualle, och Olof Olsson, Duckarve, med Alb. Johansson, Hägvalle, som suppl. Revisorer blevo E. Danielsson, Hesselby, och Hugo Pettersson, Amlinge, med K. Isenberg, Koparve, som suppleant.
Med anledning att föreningen varit i verksamhet i 30 år och Linde mejeri 1 20 år hade de båda föreningarnas styrelser inbjudit sina delägare med fruar till ett ett gemensamt samkväm efter de respektive årsstämmornas slut. De till ett 80-tal uppgående deltagare samlades 1 0. Löfstedts trevliga hem där kaffebordet stod dukat. Efter kaffet höll direktör F. Tryggvesson, Visby, ett omfattande föredrag dels om Svenska Lantmännens Riksförbunds tillkomst och utveckling och dels om Gotl. Lantmännens Centralförening samt avslöt sitt anförande med några erkansamina ord om härvarande lokalförening, särskilt med avseende å don allmänna tillslutningen av traktens jordbrukare. Alb. Johansson lämnade i ett kortare anförande några data om mejeribolagets tillkomst och utveckling. Tillförseln av mjölk till mejeriet, som första året (1917) ej hann upp till 400,000 kg. har år efter år stigit och nu ’ tredubblats till 1,181,000 kg. 1936. Efter anförandena utbringades med kraftiga hurrarop besvarade fyrfalldlga loven för de båda organisationerna.
Aftonen förflöt sedan under gemytligt samspråk, varjämte hrr Kristian Pettersson, Gösta Pettersson och Joh. Niklasson förhöjde stämningen med musik till fiol och orgel. Sedan gemensam supé intagits framförde Kr. Niklasson gästernas tack till alla dem, som deltagit med anordningarna för den trevliga samvaron.

Gotlands Allehanda
Måndagen 19 April 1937
Nr 88

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *