Landsbygden. Fröjel.

FRÖJEL, 5 april.
Sextio år fyllde i dag hemmanägaren Jacob Hansson, Pusarve i Fröjel, och blev med anledning därav uppvaktad redan i tidiga morgontimman av släktingar och vänner samt en deputation från kyrko- och skolråden med kyrkoherde G. Sjöberg i spetsen. Samtliga avlämnade värdefulla presenter och blommor till jubilaren, och lyckönskningar uttalades av kyrkoherden och hr K. Booberg, Sigdarve.
Senare på dagen hade inbjudits ett femtiotal gäster till ett trevligt samkväm, där en riklig undfägnad bestods vid de välförsedda borden. Tal höllos och leven utbringades för den redlige sextioåringen.

Tåget förorsakade skogsbrand. Då södergående förmiddagståget till Hablingbo i går befann sig å skogen mellan Depps och Kaupe anhalter observerade lokföraren vid en blick bakåt längs tågsättet att rök pyrde upp på en fläck i gräset jämte banvallen. Han stoppade tåget omedelbart och en tåget medföljande järnvägsman kvarlämnades för att släcka elden. Från Kaupe nedsändes ytterligare två man för att hjälpa till vid släckningen om så skulle behövas. Trots att de tre männen arbetade intensivt för att bli herre över elden, som i det höga, torra gräset fick god näring av den rätt friska blåsten, visade det sig snart omöjligt att bemästra elden, varför en av mannarna skyndsamt fick begiva sig till Klintehamn för att hämta hjälp. Under tiden hade dock röken observerats från flera gårdar kring Depps varför om en stund så mycket folk anlände att elden nödtorftigt kunde begränsas. När manskap från Klinte anlände med landsfiskal Jacobson i spetsen var den värsta faran över och eftersläckning kunde begynna. Elden hade då övergått en yta av omkr. 2 tunnland. Någon nämnvärd skada hade elden ej förorsakat alldenstund den mest härjat gräs och buskar.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 6 April 1937
Nr 77

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *