Idrott och sport.

Det skulle vara intressant
att veta, vad morgondagens uppgörelse på Vallen kl. 6 e. m. mellan VIF och Slite skall ge för resultat.
AIK har. sin seger över Gute redan klar. Det förhåller sig som bekant så, att AIK skulle ha spelat mot Gute i söndags, men då Gutelaget anmälde förhinder på grund av friidrottstävlan i Stockholm nämda dag, blev det ingen fotbollsmatch av mot AIK, vilket senare lag nu icke har lust att ställa upp. Vilket man knappast kan säga något om, ty AIK är i sin fulla rätt.
AIK, som säkerligen ändå tagit full pott vid match mot Gute, får nu poängen gratis, och målkvoten 44—12 kan icke Slite hämta upp, som nu: före matchen mot VIF har kvoten 37—16. Striden gäller alltså endast andra placeringen i serien: Spelar Slite oavgjort med VIF är saken klar, Då blir gamla VIF förvisat till tredje plats, som tidigare framhållits, För vår del tro vi emellertid, att VIF vinner med ett par, tre måls övervikt, t. ex. 3—1 eller 4—2.
Kl. 6 i morgon e, m, går matchen på Vallen. Nog kommer den att locka en stor publik.

Enligt programmet skall Gute i morgon möt Hablingbo på sistnämda lags hemmaplan.

I norra serien ”harvas” det för fullt ännu, och först nästa söndag spelas de sista matcherna. I ”morgon mötas OTHEM—Stenkyrka (senaste mötet dem emellan slöt oavgjort), ENDRE—Träkumla, VÄSTKINDE—Martebo. Väte, som skulle ha mött Roma, har som bekant utgått ur serien.

Vad allsvenskan i morgon beträffar så skall det bli roligt att se, hur Landskrona klarar sig på Stadion mot Djurgården och hur Norrköping skall klara sig mot Elfsborg.
Största intresset samlar väl dock kvalificeringsmatchen mellan Brage och Hammarby samt mellan Helsingborgs IF och Degerfors. Det blir nog Brage och HIF, som komma att spela i stora divisionen till sist. Tro vi.

VIF och AIK fotbollstränar
värre i dessa dagar. De engagerade nämligen för c:a 14 dagar sedan tränaren Lilienberg, vilken som bekant stått till Gotlands F. F:s disposition för att trimma landslaget. Nu har de båda föreningar delat upp det så, att AIK har instruktion av hr Lilienberg om måndag och fredag och VIF om tisdag och torsdag. På onsdag är det meningen, att pröva landslaget mot en kombination, och nästa vecka reser hr Lilienberg till Slite för att vistas hos därvarande Slite IF en vecka framåt. Sedan följer han med landslaget till Blekinge.

Stadens gymnaster
uppmanas passa på att närvara vid den tekniska uppvisning i gymnastik, som K. F. U. M:s elittrupp i kväll kl. ½ 8 ger i läroverkets gymnastiksal. Uppvisningen är avsedd uteslutande för gymnaster och på grund av de lokala omständigheterna kunna andra icke lämnas tillträde. Men allmänheten får ju tillfälle se denna förnämliga trupp under sin gamle ledare kamrer Sixten Andersson i morgondagens uppvisning .på Paviljongsplanen, en uppvisning, som nog kommer att bli något av det bästa man kan få se i sitt slag.

Visby cykelklubb
håller i morgon förmiddag kl. 10 prisutdelning på Svedbergs kafé, varvid under fjolårets tävlingar erövrade troféer komma att överlämnas till vederbörande pristagare.

Gotlands Allehanda
Lördagen 5 Juni 1937
Nr 127

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *