Fartfylld JM-brottning.

Stadens talrika brottningsentusiaster försumma minsann inte några tillfällen att få se sin älskningssport utövas. Trots att det denna gång ”bara” gällde juniormästerskapen sutto närmare 300 personer bänkade kring VIF:s upphöjda matta, och de verkade alla belåtna över de snabba fallsegrar, som voro karakteristiska för gårdagens tävlingar. Det förekom egentligen inte så värst mycket brottning, man stångades under någon minut, så kopplades ett grepp och sedan var det i allmänhet klart för nästa match. ”Olympiadomaren” Evert Karlsson hade heller inga besvärligheter med rättskipningen, men såg bra upp med ett par försåtliga krokben. Endast en match, finalmatchen i weltervikt gick tiden ut, och ett flertal drabbningar undanstökades innan en minut av matchen hade gått.
Några direkt ”glänsande” förmågor kunde man tyvärr inte upptäcka denna gång. Dagens överraskning var egentligen träningsovillige ”Plåtan” Ericsson, som betvingade nacksvingsspecialisten Franzén med hans egna vapen och även i sin andra match vann en bejublad fallseger. Av de övriga mästarna var det endast B. Karlsson och i någon mån Broman, bägge i VIF, som fingo arbeta för sina segrar. De andra vunno de åtrådda tecknen endast efter någon minuts brottning, i lätt tungvikt efter 22 sek., och det måste man säga vara i snabbaste laget. Men det är skönt med brottarevenemang, som bli fort undanstökade, och VIF ha all heder av arrangemangen. Juniormästare 1937 blevo alltså följande räknat från bantamvikt till tungvikt: S. Smolka, AIK, Ch. Broman, VIF, G. Ericsson, AIK, B. Karlsson, VIF, A. Johansson, VIF, Booberg, AIK, och Alm, AIK.
Och så är det bara att invänta nästa evenemang, som inte bör dröja alltför länge.
Under matcherna råkade en brottare falla lite vårdslöst och skadade nacken. Stadsläkaren dr Nils Bolin, som var närvarande, kunde ej konstatera någon svårare skada men ansåg det dock vara bäst skicka vederbörande till lasarettet för röntgenundersökning. Det visade sig därvid att ingen skada uppstått, varför lasarettsvård icke var nödvändig.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 8 februari 1937
N:r 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *