Dödsfall.

Tjänstemannen vid Bultfabriks a.-b. i Hallstahammar John L. Lottberg, har avlidit i en ålder av 63 år.
Den bortgångne var född i Eksta församling på Gotland. I unga år vistades han i Amerika. 1900 återvände han till Sverige och erhöll anställning som skeppsmäklarbitatde i Skellefteå. År 1902 anställdes G. som bokhållare vid Bultfabriken, där han sedan flera år tillbaka beklätt posten som resande för bolaget. Un,. der sin hallstahammartid har han tidigare innehaft en del kommunala förtroendeposter. G. sörjes närmast av maka samt fyra barn.

Pastor Per Hydéhn, Emmaboda, har avlidit i sitt hem där.
Han var född i Limhamn. Redan i unga år utbildade han sig för predikoämbetet och har tjänat inom Metodistkyrkan i Virserum, Hultsfred, Roma på Gotland, Norberg och senast i Emmaboda. Han Börjes närmast av maka, en son och två döttrar.

En profil ur stockholmslivet, som den äldre generationen under en följd av år lärde sig känna och uppskatta, hovmästaren Axel Stenholm, avled den 27 mars och vigdes på lördagen till griftero i Saltsjöbaden. Han var från de senare åren bekant även för gästerna på D. B. V:s paviljong härstädes. För stockholmarna var han bekant från sin hovmästaretid på gamla Du Nord och Operakällaren samt sedermera från Kung Carl, dit han flyttade över då. Du Nord skattade åt förgängelsen. När Kung Carl lades ned för en del år sedan, drog sig Stenholm tillbaka till privatlivet, men under fem av de senaste sex åren har han sommartid vistats som gäst hos direktör Nilsson på D. B. V:s paviljong, där han då och då återupplivade minnena från sitt gamla yrke. Stenholm var en stilla och försynt man, livligt intresserad av sitt yrke, och minnena från gamla glada glansdagar på Du Nord och andra stockholmsrestauranger hade han i gott behåll. Då och då hände också att gästande gamla stockholmare med ett igenkännandets leende hälsade den gamle hedersmannen, där han gick omkring som en liten god och vänlig tomte på Pavis. Nu har han smärtfritt och stilla fått gå över gränsen. Han avled ogift något över 76 år gammal och många vänner komma att länge minnas honom.

Gotlands Allehanda
Måndagen 5 April 1937
Nr 76

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *