Landsbygden. Vamlingbo.

VAMLINGBO, 7 dec.
Det badhus som inrymts i mejeriets nybyggnad, har i dagarna öppnats för allmänheten och kan bjuda på såväl bastu som karbad. För skolbarnen äro baden fria medan andra få betala en ringa avgift. I hem där svårigheter finnes att kunna ordna med något slags bad är det ju förträffligt ur såväl hälsans som hygienisk synpunkt att på detta sätt ha tillfälle till goda och billiga bad.
Den segslitna barnmorskefrågan synes nu äntligen nå hamn. Vid i dagarna hållet sammanträde ha samtliga parter enats om fastighetsköpet vid Bottarve och erforderliga ombyggnadsåtgärder komma troligen rätt snart vidtagas. K. m:t har förut fastställt de grunder, efter vilka avlöningsstorleken m. m. för ??? i distriktet hörande kommuner skall utgå. Den barnmorska som under vakanstiden uppehållit tjänsten har frän den 15 d:s erhållit förordnande på fastlandet.
En skolkökskurs har beslutatsatt inrättas vid Vamlingbo fortsättningsskola med början på nyåret. En ex. skolkökslärarinna har anställts, och som lokal skall kommunalrummet iordningsställas.
En vällyckad och trevlig fest hade blåbandsföreningen i lördags anordnat i folkskolan till förmån för sin verksamhet. Ett intressant och innehållsrikt föredrag hölls av pastor Lundblad från Visby och sång utfördes av blåhandskören. Även förrättades auktion å paket m. m., vilken inbringade rätt mycket.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 8 December 1936
Nr 286

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *