Folkbildningsförbundets Hemsekurs.

Gotlands folkbildningsförbunds studiekurs i kommunalkunskap, i anknytning företrädesvis till ämnena fattigvård och barnavård, har idag på middagen öppnats å Hemse folkhögskola. Kursen har samlat ett 60-tal personer, representerande ett 30-tal kommuner. Bland annat hade ett antal ledamöter i fattigvårdastyrelser och barnavårdsnämder infunnit sig, men även åtskilliga andra intresserade hade slutit upp till förhandlingarna.
Kursen öppnades pit middagen i skolans gymnastiksal av landshövding A. E. Rodhe, som uttalade sin glädje över att denna kurs kommit till stånd och riktade några välkomstord, särskilt till kursens båda föreläsare, lektor E. Sjödahl, Göteborg, och rektor Oskar Ekelund, Svalöv, men även till kursdeltagarna i övrigt. I sitt välkomsttal betonade landshövdingen vikten av den kommu, Hala verksamhet det här är fråga om samt vikten också av att det finnes personer, som äro villiga att sköta de kommunala funktioner, som måste upprätthållas. Kunskap’ skapar intresse. Särskilt glädjande fann talaren att man i församlingen kunde se åtskilliga kvinnliga deltagare.
Kursens första föreläsning hölls därefter av lektor Sjödahl, som talade om folkpensioneringen. Efter en kafferast följde en andra föreläsning i samma ämne. Kursen pågår nu till och med om onsdag.

Gotlands Allehanda
Måndagen 28 December 1936
Nr 301

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *