Landsbygden.

(Bref till denna tidning.)
Vestra Gotland, 5 Febr.

Vådadöd. F. d. arbetaren Lars Mårtén, Gandarfve grund i Sproge, skulle sistlidne söndags eftermiddag hämta vatten ur en i närheten af sin bostad belägen brunn. Men halkigt som det var har troligen spannet tagit öfverhalning och den öfver åttioårige mannen befans liggande död i brunnen då hans anförvandter kommo tillstädes.

På ordin. kommunalstämma i December utsågs en komité i en socken söderut, hvilken ägde att uppgöra Stadgar för en kreatursforsäkringsförenting. Endast socknemännen skulle äga rätt att ingå i föreningen. Stadgarna äro nu uppgjorda af komitén och innehålla 27 paragrafer, som naturligtvis ej kunna komma under länsstyrelsens pröfning till vinnande af stadfästelse; — de skola framläggas till antagande eller förkastande å extra kommunalstämma nästa fredag.
Meddelare på gutamålei, hvilka på ett visst håll ingenting annat hafva att säga och göra än förlöjliga sitt eget modersmål, hvilkst, sanningen likmätigt, de på långt när ej äro mäktiga, men använda hvad de kunna för idislande, som är vissa djurarters natur, men borde ingalunda vara — författares, gjorde sina läsare ett stort nöje och sig sjelfva en stor tjenst om de ville skrifva upp sig litet till och i ädlare form.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 6 Februari 1889
N:r 16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *