Veckans fotbollsprat.

HEMSE FÖRLORADE knappt mot AIK, men siffrorna 1—2 visa, att laget är spelstarkt. Det ser faktiskt ut som om sudret denna gången har fått en representant i storserien, som kan bjuda även topplagen ordentligt motstånd. Slites siffror mot KA 3 voro inte så över sig, men 1—3 är dock kustarnas största nederlag i höst. Othems 4—0 mot Stenkyrka tyder på, att det senare laget inte riktigt infriar de förväntningar, man ställde på detsamma i början av serien. Mot AIK och Slite uppnådde man där bättre siffror än mot Hemse och Othem! VIF inkasserade en storseger mot unga Gute, vilket behövdes för att hyfsa till målskillnaden.
SLITE OCH AIK ligga fortfarande i toppen av tabellen på samma poäng, men ledarlaget har betydligt bättre målskillnad. På tredje plats ligger nu VIF, men två dyrbara poäng efter. Othem har klättrat upp från sjunde till fjärde plats med sina 4 poäng med Roma strax efter sig med också fyra. Dessa båda ligga såtillvida bättre till än de övriga nämnda, som de ha en match mindre spelade. Detsamma gäller Hemse på sjätte plats med sina 3 poäng, även där. har blott 3 matcher spelats. KA 3 lever fortfarande i oroväckande närhet av kön med sina 2 poäng från Gute-matchen, och längst ned komma Stenkyrka och Gute med nollor i poängkolumnen.
STORSEGRAR förekomma fortfarande i södra serien, men de sammanlagda siffrorna i sista omgången äro ”blott” 28—5 mot tidigare 43—3 och 38—3. Tvåsiffrigt vann denna gången Vänge över Burs, Rone slapp undan med 0—7 mot ledarlaget Fardhem på dess egen svårspelade plan (tänk på Rones förra siffror mot Ljugarn: 2—19!), Ljugarn fortsätter med den plötsliga segerraden och besegrade Hablingbo med 9—4, medan Alva inkasserade den hittills knappaste segern i södra serien: 2—1 mot Hemse B.
FARDHEM LEDER fortfarande södra serien utan poängförlust, men har de svåraste matcherna kvar: Hemse B, Alva och Vänge. De båda sistnämnda ligga tätt efter ledarlaget, vardera med 1 poäng förlorade, detta för övrigt mot varandra i första matchen. Hemse B har sjunkit undan och hotas nu av Ljugarn, som ligger på samma poäng, 4. Hablingbo kopierar. KA 3 i storserien, 2 poäng och närmast de verkliga kölagen.
Rone och Burs lär nog inte komma ifrån botten, där de ligga poänglösa och med fruktansvärda baklängessiffror: 3—39 och 0—44!
I NORRA SERIEN — där för övrigt ingen match spelades i söndags leder Stenkyrka B, men har också spelat mest matcher. Den tabellen är tämligen missvisande, enär lagen inte spelat samma antel matcher. Stenkyrka har spelat 3, VIF B 1 och de övriga 2.
VIF:s JUNIORER besegrade Gutes, och det för andra gången å rad. Förra gången hände det i JDM i somras, då VIF slog ut Gute med 1—0. VIF: g juniorer har gått framåt sista året, det är endast Slite som har besegrat de svartgula två gånger i år, i övrigt ståtar laget med enbart segrar jämte 0—0 mot Gute. Årets juniorserie är — visserligen liten — men en av de jämnaste på länge. Gute, VIF och Slite efter värandra i toppen med 2 poäng var efter 2 matcher, därefter Othem och AIK med varsin poäng efter 1 match. Rent teoretiskt intresse har där frågan, vem som skall ligga sist, AIK eller Othem, när båda ha samma siffror: vardera en match och den oavgjord med 1—1 mot varandra och följaktligen var sin poäng. Bör då inte den, som vunnit den poängen borta, belönas med att komma före den andra?
MITT I SÄSONGEN blir det om söndag, och då gå stadens och köpingens lokalderbyn. AIK—VIF går som vanligt inte att tippa, den matchen brukar i regel gå tvärt emot alla tips. Sist de båda möttes var i DM, då AIK i omspelet vann med 4—3 efter att första matchen slutat oavgjort med 2—2. I våras i serien vann VIF med 3—0 och förra hösten AIK med 4—1. Så nu bör det vara VIF:s tur, men osvuret är bäst. Slite har i de tre sista seriemötena besegrat Othem och bör nog göra det även i höst.
Gute reser till Roma och får väl inkassera ett nytt nederlag. Hemse—KA 3 blir nog en seger för hemmalaget, om inte norrlaget får bättre stil på spelet.
I NORRA mötas AIK:s och VIF:s reserver samt Väskinde—Slite B, två matcher, som kunna sluta hur som helst. I södra vinner väl Fardhem över Hemse B, Hablingbo över Burs och Vänge över Rone, Alva—Ljugarn är väl svårast att förutsäga. De sammanlagda segersiffrorna komma väl att krympa ytterligare. Av juniorlagen mötas AIK—VIF och Slite—Othem, och där håller jag på segrar för VIF och Slite.
Ric.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 25 September 1947
N:r 219

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *