Klintehamn.

Högtid i Klinte församling.
I söndags var i Klinte kyrka och kyrkskola anordnad den årligen återkommande högtid, som heter ”De gamlas dag”. Till högmässan, som begynte dagens samvaro, hade kommit ett hundratal gamle, av vilka några voro omkring HJO år gamla. Tyvärr utgjorde den i kyrkan församlade skaran av vördnadsvärda gamla blott hälften av alla dem, som uppnått 65 år, och därför genom personliga besök fått inbjudan till dagens högtid.
Vid gudstjänsten predikade prosten G. Sjöberg och pastor E. Olson förrättade skriftermålet. Efter gudstjänstens slut inbjödos de närvarande till samkväm i kyrkskolan, detta därför att det på grund av reparationsarbeten i prästgården var omöjligt att samlas där, vilket annars brukar vara fallet. Här var ett kaffebord dukat, rikligt genom de gåvor som från olika håll skänkts till detta, tillfälle. Klinte församlings kör sjöng flera sånger, och f. ö. sjöng man även unisont och tillbringade eftermiddagen i otvungen gemenskap med varandra.
Hemmansägare R. Smith frambar de närvarandes tack för den trevliga högtiden, och efter några avslutande ord av prosten Sjöberg. sjöngs slutpsalmen, och man skildes åt för att åter träffas nästa år, om. Gud så vill.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 5 September 1947
N:r 202

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *