Bilmissöden på hala vägar.

Två bilar krockade i Fröjelskogen.
Södra Gotland hade svårkörda vägar i går på grund av det tunna snölager som föll och gjorde vissa vägdelar ytterst halkiga. Ett par bilmissöden inträffade också ute i Klinte o. i ett fall blev det rätt stora materiella skador under det att de åkande kom undan utan blessyrer.
I går kväll var cementvägen i Klintehamn närmast att jämföra med en skridskobana och det var rätt många cyklister som råkade illa ut.
I en kurva strax norr om Selbjerga på vägen mellan Klinte och Fröjel inträffade i går morse en bilkrock till följd av halkan. Två personbilar möttes i en svag kurva, där man hade 70 meters sikt, men vagnen som kom norrifrån, en ny vagn av större modell tog sig orådet före att bromsa med påföljd att bilen inte följde kurvan utan gick ut i vägbanan och rakt på den mötande bilen. Denna kastades i diket och fick såväl skärmar som fotbräda på högersidan avslitna, dörren bucklades in och vindruta samt ytterligar en ruta krossades. Kardanen blev också skadad varför bilen inte kunde komma från platsen. Den nya bilen fick endast mindre skador.
I går inträffade också ett bilmissöde i Bönders backe, där en kvinnlig bilist hamnade inne i bergväggen sedan bilen nekat lyda roder i det hala väglaget.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 13 December 1946
N:r 290

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *