Ruinspelen ha premiär om söndag.

Två nyförvärv för huvudrollerna.
Årets ruinspel stå nu inför sin start och förarbeten och repetitioner äro i full gång. Orkestern har hållit på och repeterat i fjorton -dagar nu, meddelar dir. Mehler, som fortfarande är ruinspelens musikaliske ledare.
De två nya medverkande i Ohristinas och den sjuka kvinnans roller, operasångerskorna fru Elsa Ekendahl-Axelsson och fröken Maria Spilga, ha anlänt hit i dag. I morgon anländer Leon Björker, vilken som vanligt sjunger priorns roll. Christinas roll innehades i fjol av Helga Görlin och fröken Gurli Svedman har sedan ruinspelens andra år tolkat den sjuka kvinnans roll. Hon är emellertid bunden av ett engagemang i Zoppot under sommaren och har tyvätt måst frånsäga sig med verkan i ruinspelen. Fröken Spilga besökte som bekant Visby vid Barnens Dag-firandet i fjol och visbyborna få alltså åter tillfälle att höra hennes vackra och dramatiska altröst. Ragnar Hyltén-Cavallius står alltjämt som regissör och han biträdes av hr Hemmel.
Att första föreställningen kommer så tidigt i år beror på att den beställts för passagerarna på turistångaren Paris, som besöker Visby på söndag. Allmänheten kommer emellertid att också få tillträde till premiären.
Föreställningar skola sedan ges den 21, 22, 23 och 24 juli samt den 10, 11, 12 augusti. Föreställningen den 24 juli är avsedd för Cunardlinjens ångare Franconias passagerare.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 12 Juli 1938
N:r 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *